Türbe ziyaretinde açıklandı: "Kılıçdaroğlu ehlibeyt soyundan geliyor"

Türbe ziyaretinde açıklandı: "Kılıçdaroğlu ehlibeyt soyundan geliyor"

Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'nun soy kütüğü hakkında bir bilgilendirme okundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya ziyareti kapsamında “dedem” dediği, ailesinin kökeninin dayandığı ve “baba ocağı” olarak adlandırılan Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'nun soy kütüğü hakkında bir bilgilendirme okundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Konya’da Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni, Nasreddin Hoca Türbesi’ni ve Batı Cephesi Karargah Müzesi’ni ziyaret etti. Büyük Yörük Türkmen Buluşması’na katıldı.

Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ne ayakkabılarını çıkararak giren Kılıçdaroğlu, dua etti. Medyascope'dan Cansu Timur'un çektiği görüntülerde, Kılıçdaroğlu’nun Konya Akşehirli olduğu, dedesi Seyyid Mahmud Hayrani’nin Kureyşan Ocağı'na mensup olduğu bilgilendirmesi yapıldı:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun ataları Türkmenistan, Afganistan Türkistanı olarak bilinen ve Horasan yakınlarındaki Hayran bölgesinden, Selçuklularla beraber dalgalar halinde Harran eyaletindeki Adıyaman beldesine, oradan Karaman eyaleti Konya Akşehir'e yerleştikten sonra 1243'te Akşehir'den, 1335'te Kayseri-Sivas bölgesindeki Alaaddin Ertena Beyliğinden ve 1466'da Karaman Beyliği'nden üç dalga halinde Tunceli'ye göçmüşlerdir. Merhum Turgut Özal'ın özel kalem müdürü ve AKP eski milletvekili Fevzi İşbaşaran, Sayın Kılıçdaroğlu Gelirler Genel Müdürlüğü'nde görevliyken rahmetli Turgut Özal ile gece yarılarına kadar devlet bütçesi için çalışırlardı. Merhum Özal, sayın Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşılardı. Merhum Turgut Özal, 'Türkiye'de peygamber soyundan gelen birçok aile vardır. Ancak benim tanıdığım iki aileden biri Kılıçdaroğlu ailesidir' diyor. Alemdar Yalçın'ın çalışmalarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ailesinin Kureyşan ocağına mensup olduğu, Horasan Türkmenlerinden ve Ehli Beyt soyundan geldiği belirtilmektedir. Kureyşan cemaati, Selçuklu ve Osmanlı döneminde büyük saygınlığı olan Kureyşan ocağına mensuptur. CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ailesi ve ataları bu cemaate mensuptur."

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum