Türk Dışişleri, Musul Konsolosluğuna yönelik füzeli saldırıyı kınadı

Türk Dışişleri, Musul Konsolosluğuna yönelik füzeli saldırıyı kınadı

Türkiye Musul Başkonsolosluğunu hedef alan saldırıyı kınadı. Yerel kaynaklar saldırının İran destekli Şii milislerce gerçekleştiğini aktarmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı bu sabah Musul Başkonsolosluğunu hedef alan saldırıyı kınayan bir açıklama yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırının gerçekleştirildiği ifade edilerek, can kaybı yaşanmayan saldırı kınandı ve sorumlulara ivedilikle cezai yaptırım uygulanması talep edildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca "Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

Öte yandan Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bir saldırının yapıldığı belirtilen açıklamada, "Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür." ifadesi kullanıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak makamlarının "terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri" gerektiğini duyurdu.

Ne olmuştu?

İran destekli Şii milisler bu sabah Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na ve Irak'ın kuzeyindeki TSK'nın Başika'daki üssüne de füzeli bir saldırı düzenlemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.