Türk Hava Yolları yaklaşık 3 yıl Sonra Afganistan uçuşlarına yeniden başlıyor

Türk Hava Yolları yaklaşık 3 yıl Sonra Afganistan uçuşlarına yeniden başlıyor

Türk Hava Yolları, iki yıl sekiz ay aradan sonra 21 Mayıs'ta Afganistan uçuşlarına yeniden başlayacağını açıkladı.

Türk Hava Yolları yetkilileri TOLOnews'e yaptıkları açıklamada Kabil ile İstanbul arasında haftada dört sefer yapılacağını belirtti.

Afgan bir ekonomist olan Mirşakib Mir konuyla ilgili oalrak şunları söyledi: "Uluslararası havacılık şirketlerinin uçuşlara yeniden başlaması havacılık sektöründe rekabeti teşvik edebilir ve ülkenin havacılık endüstrisinin gelirini artırabilir."

Yine bir başka ekonomist Muhammed Nebi Afgan ise şunları söyledi: "Uluslararası uçuşların başlaması birçok sektöre fayda sağlar, işadamları için seyahati kolaylaştırır ve seyahat maliyetlerini azaltır."

Bu arada Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanlığı, Türk Hava Yolları'nın uçuşlarının yeniden başlamasını memnuniyetle karşıladı ve havacılık şirketlerinin Afganistan'a uçuşlarını yeniden başlatmaları için gerekli tüm kolaylıkları sağladıklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanlığı Sözcüsü İmamuddin Ahmadi konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Ulusal ve uluslararası havaalanları uçuşlar için hazır, ülkedeki havaalanları gerekli ekipmanla donatılmış durumda ve uluslararası standartlara göre faaliyet gösteriyor."

Türk Hava Yolları Kabil Havalimanı'ndan son uçuşunu 14 Ağustos 2021'de gerçekleştirdi ve ülkede 20 yıl süren ABD-NATO işgalinin sonra ermesiyle Taliban’ın yönetimi devraldığı süreçte şirket Afganistan uçuşlarını askıya almıştı.

Bu gelişme, Afganistan'a uçuşlarını yeniden başlatan Fly Dubai ve Air Arabia'nın benzer hamlelerini takip etti.

Kaynak: Mepa News, TOLONews

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum