'Türk SİHA'ları güç ve bağımsızlık sembolü'

'Türk SİHA'ları güç ve bağımsızlık sembolü'

Fransız Liberation gazetesi, Türk insansız hava araçlarından övgüyle bahsetti.

Fransız Liberation gazetesi, Türk silahlı insansız hava (SİHA) araçlarından övgüyle bahsetti.

Gazetenin bir yayınında Türkiye'nin ürettiği SİHA'lardan "güç ve bağımsızlık sembolü" olarak bahsedildi.

Başta Baykar üretimi Bayraktar TB2 SİHA'lar olmak üzere insansız hava araçlarının güvenilik olduğu ve Türk ordusuna deneyim kattığının ifade edildiği haberde, Ankara'nın başarısında SİHA'ların kilit öneme sahip olduğu ifade edildi.

Haberde, Irak, Suriye, Libya ve son olarak Güney Kafkasya'da kullanılan Türk SİHA'larının maliyetinin ABD'nin SİHA'larından daha düşük olduğu kaydedildi.

Bayraktar TB2'nin 27 saat uçuş süresi ve diğer bazı teknik özelliklerine değinilen haberde, Türkiye'nin ürettiği SİHA'ların ABD'ninkilerden daha düşük maliyete sahip olduğu da ifade ediliyor.

"Suriye'de güç gösterisi yaptılar"

Haberde ayrıca, geçtiğimiz Şubat ayında Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen Bahar Kalkanı Harekatı ile Türk SİHA'larının adeta bir güç gösterisinde bulunduğu belirtildi.

Bahar Kalkanı Harekatı esnasında Suriye'de Rusya ve İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimi güçlerine ağır kayıplar yaşatılmış, Bayraktar TB2 SİHA'ların etkin olarak kullanıldığı harekatta Rusya'nın Esed rejimine hibe ettiği birçok hava savunma sistemi de etkisiz hale getirilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2014 yılından bu yana Türkiye'nin ürettiği silahlı insansız hava aracı sistemlerini aktif olarak kullanıyor.

Birçok çatışma bölgesinde gücünü kanıtlayan Bayraktar TB2, yine Türkiye tarafından üretilen MAM-L ve MAM-C tipi füzeleri kullanıyor.

Türkiye, dünyada kendi silahlı insansız hava aracını ve mühimmatını üreten 6 ülkeden biri konumunda. 

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.