Türk Silahlı Kuvvetleri bomba imha ekibi Libya'da

Türk Silahlı Kuvvetleri bomba imha ekibi Libya'da

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bomba imha ekibi personelinin Libya'daki görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bomba imha ekibi personelinin Libya'daki görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Görüntülerde bomba imha ekibinin Hafter güçlerinden ele geçirilen bölgelerde tuzaklanmış bombalar ve diğer el yapımı düzeneklere karşı arama-tarama faaliyeti yürüttüğü görülüyor.

Libya'nın başkenti Trablus kırsalından servis edildiği belirtilen görüntülerde,Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı Sualtı Savunma (SAS) personelinin de görev icra ettiği görünüyor.

sas-002.jpg

Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin Trablus eksenindeki kontrol altına alınan Tarhuna ve Beni Velid bölgelerinde halen bomba imha çalışmaları yürüttüğü biliniyor. 

Rus paralı askerler olarak bilinen Wagner mensupları geçtiğimiz dönemde silahları ve yanlarından Pantsir hava savunma sistemleriyle birlikte bu bölgelerden geri çekilmişlerdi.

eap9bc1xyacxeh7.jpg

Öte yandan Libya'nın batısındaki Vatiye Hava Üssünde de arama-tarama faaliyetlerinin yürütüldüğü ifade ediliyor. Kısa bir süre önce Hafter güçlerinden ele geçirilen üste Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin konuşlanacağı ifade ediliyor.

Libya'da son durum:

bati.jpg

Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.