'Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na devam etmeli'

'Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na devam etmeli'

Suriyeli muhalifler, Barış Pınarı Harekatı'nın yıldönümünde, Türkiye'ye Esed rejimine karşı operasyonlara devam etme çağrısı yaptı.

Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalifler Barış Pınarı Harekatı'nın kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini savundu.

Mutasım Tugayı Siyasi Büro Başkanı Mustafa Secri tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin ara verdiği Barış Pınarı Harekatına devam etmesi gerektiği ifade edildi. Secri, Barış Pınarı'ndan kontrol altına alınan bölgelerin PKK'nın Suriye yapılanması YPG tarafından çevrelenmiş olduğunu ifade etti.

Secri, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile sınır hattı olan bölgenin tamamının YPG güçlerinden geri alınmasının gerekli olduğunu söyledi.

Türkiye tarafından 9 Ekim 2019'da başlatılan Barış Pınarı Harekatında, Suriye'nin YPG kontrolünde bulunan Resulayn ve Tel Abyad örgütten geri alınmış ve Türkiye'nin desteklediği muhalif güçler bu bölgelerde kontrol sağlamıştı.

Askeri harekatın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Soçi Mutabakatı Rusya tarafından tam olarak uygulanabilmiş değil. 

Mutabakatla birlikte Barış Pınarı Harekatı durdurulmuş, ancak sonraki süreçte Rusya'nın YPG güçleriyle farklı bir ilişki boyutuna geçtiği, örgütü açıktan desteklemeye başladığı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.