Türkiye bir gözlem noktasından daha çekiliyor

Türkiye bir gözlem noktasından daha çekiliyor

Türkiye'nin Suriye'deki bir başka gözlem noktasından daha çekilmeye başladığı bildirildi.

Türkiye'nin Suriye'deki bir başka gözlem noktasından daha çekilmeye başladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Halep'in batısındaki Şeyh Akil bölgesinde bulunan 3 nolu gözlem noktasından geri çekilme çalışmalarına başladı.

Tahliyesine başlanan gözlem noktası Rusya ve İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin kuşatması altındaydı. 

TSK kısa bir süre önce de Hama'nın kuzeyi ve kuzeybatısındaki 9 ve 10 nolu gözlem noktalarını geri çekmiş, bu üste bulunan asker ve diğer askeri teçhizatları İdlib'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede konuşlandırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde tahliyesine başlanan Şeyh Akil bölgesindeki 3 nolu gözlem noktasının da Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki bölgeye taşınacağı ifade ediliyor.

2017 yılında Kazakistan'ın başkenti Astana'da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, TSK'nın 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' kapsamında İdlib, Hama ve Halep kırsalındaki bölgelerde inşa ettiği ateşkes gözlem noktalarından bazıları, Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin 2019 yılındaki saldırılarında bu güçlerin kuşatması altında kalmıştı.

Türkiye'nin bölgede gerçekleştirdiği Bahar Kalkanı Harekatı'na rağmen Rusya ve İran'ın desteklediği güçler gözlem noktalarından geriye çekilmemişti.

Rusya ve İran'ın desteklediği rejim güçlerinin 2019 yılındaki saldırılarında 8 gözlem noktası kuşatmada kalmıştı. Bunlardan 9 ve 10 noluların tahliyesi tamamlanırken, 3 nolu gözlem noktasının da tahliyesinin kısa süre içerisinde tamamıyla sona ermesi planlanıyor. 

Türkiye'nin gelecek dönemde ise rejim bölgesinde kuşatma altında kalan diğer gözlem noktalarını da muhaliflerin kontrolündeki bölgelere tahliye edeceği düşünülüyor.

ekim19idlib-001-002.jpg

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.