"Türkiye bir yalan makinası ile karşı karşıya"

"Türkiye bir yalan makinası ile karşı karşıya"

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, sığınmacıları hedef alan "tecavüz" iddiasının doğru olmadığının ortaya çıkması sonrasında eleştirilerin hedefi oldu.

Ümit Özdağ geçtiğimiz gün, İstanbul'un Esenler ilçesinde 4 Afgan sığınmacının 12 yaşındaki bir Suriyeli kıza tecavüz ettiğini öne sürdü.

Özdağ, olayın ardından halkın sokağa döküldüğünü ve bölgede yabancı istemediklerini belirttiğini iddia etti.

İddialar sonrasında Esenler Kaymakamlığı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Özdağ'ın ifadelerinin gerçek olmadığı dile getirildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, 'İlçemizde yabancı uyruklu şahıslar tarafından  bir çocuğa tecavüz edildiği' yönündeki iddialar gerçek dışıdır, ilçemizde bu şekilde bir olay yaşanmamıştır.

Kamu düzeni ve güvenliğini bozmayı hedefleyen bu ve benzeri paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyunun takdirine saygıyla sunulur."

Haberin gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkmasının ardından birçok isim Özdağ'a tepki gösterdi. Bunlar arasında İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da vardı.

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye, siyasi bekasını insan nefreti ve yabancı düşmanlığı üzerine kurgulayan bir yalan makinası ile karşı karşıya.

Tekrar söylüyorum, hukukçularımız çalışıyor. İlgilinin cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için müracaatta bulunacağız."

esenler1.jpg

esenler2.jpg

esenler3.jpg

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum