Türkiye'den Burkina Faso cuntasına Bayraktar ve Akıncı teslimatı

Türkiye'den Burkina Faso cuntasına Bayraktar ve Akıncı teslimatı

Türkiye'den Burkina Faso'ya Bayraktar TB2 ve Akıncı insansız hava araçlarının teslimatının yapıldığı bildirildi.

Türkiye'den Burkina Faso'ya insansız hava aracı ihracatı devam ediyor.

Son olarak Burkina Faso ordusuna 3 adet Bayraktar TB2 ve 2 adet Akıncı silahlı insansız hava aracı teslim edildiği bildirildi.

İnsansız hava araçlarının yanı sıra Roketsan tarafından üretilen TEBER, MAM-L ve MAM-T mühimmatları ve ASELSAN tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti (HGK) de cunta yönetimine teslim edildi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, teslimata ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Radikal örgütlere karşı yaşam mücadelesi veren Afrika'nın en yüksek terör tehditi altındaki ülkesi olan Burkina Faso, bugün Bayraktar AKINCI TİHA'ları törenle envanterine aldı. Burkina Faso'da her yıl binlerce masum sivil terör saldırılarında hayatını kaybediyor. Global Terorism Index 2022'ye göre dünyadaki terör saldırılarının yüzde 48'i Sahel bölgesinde düzenleniyor. Kara kıta Afrika'da her yıl on binlerce masum insan hayatını kaybederken, milyonlarca kişi evlerinden ve yurtlarından oluyor. Afrika'da Burkina Faso gibi birçok ülke parçalanmalarını önlemek ve masum vatandaşlarını korumak için savunma kabiliyetlerini Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA ile güçlendiriyor. Milli SİHA'ların devreye girmesiyle tablo değişmeye başladı. Devletler hakimiyetlerini güçlendirirken, masum insanlar ise geleceğe daha güvenle bakıyor."

Burkina Faso cuntası uzun süredir bölgedeki saldırılarında sivilleri hedef almakla suçlanıyor.

Cihat yanlısı grupları hedef aldığı öne sürülen söz konusu saldırılarda daha önce TB2'lerin de kullanıldığı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum