"Türkiye Doğu Akdeniz'de 170 milyar metreküplük doğalgaz rezervi buldu"

"Türkiye Doğu Akdeniz'de 170 milyar metreküplük doğalgaz rezervi buldu"

Rum basını Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de oldukça büyük bir doğalgaz rezervi bulduğunu öne sürdü.

Rum basını Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de oldukça büyük bir doğalgaz rezervi bulduğunu öne sürdü.

Güney Kıbrıs'ın en büyük gazetelerinden Phileleftheros'un Avrupa Birliği (AB) kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'da doğalgaz arama çalışmalarına devam eden Fatih Sondaj Gemisi, Kıbrıs adası açıklarında büyük bir doğalgaz rezervi buldu.

Gazete, AB kaynaklarının Güney Kıbrıs'ı Türkiye'nin bulduğu 170 milyar metreküplük doğalgaz rezervi hakkında bilgilendirdiğini yazdı.

Habere göre Türkiye'nin bulduğu büyük rezerv, Kıbrıs'ın güneyindeki Baf açıklarında.

Baf'ın konumu:

Rum gazetesine göre Türkiye'nin aldığı Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri de bulunan rezerv bölgesini koruma amacı güdüyor.

Türkiye'nin bölgede doğalgaz arama çalışmaları başta Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Avrupa Birliği olmak üzere bölge ülkelerinin tepkisini çekmişti.

Mısır ve İsrail gibi ülkelerin de bölgede Türkiye'nin arama faaliyetlerine karşı girişimlerde bulunduğu belirtilmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın sosyal medya paylaşımları da konuya dair bir ipucu olarak yorumlandı.

Kalın, kendisine ait Twitter hesabında, Fatih Sondaj Gemisi'nin fotoğrafının yer aldığı ve "Karşımızda artık tarihin akışını uzaktan ve endişeyle izleyen değil, o tarihe müdahale etme gücüne ve cesaretine sahip bir özne var." ifadesinin bulunduğu bir tweeti retweetledi.

basliksiz-3-009.jpg

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

Twitter

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum