Türkiye Esed rejimine ait L-39 savaş uçağını düşürdü

Türkiye Esed rejimine ait L-39 savaş uçağını düşürdü

Türkiye'nin Esed rejimine ait bir L-39 tipi savaş uçağını düşürdüğü bildirildi.

Türkiye'nin Suriye'nin İdlib ili semalarında uçuş yapan Esed rejimine ait bir L-39 Albatros tipi savaş uçağını düşürdüğü bildirildi.

İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde saldırı gerçekleştirmekte olan L-39'un Türk F-19'larınca hedef alındığını öne süren yerel kaynaklar, savaş uçağının Maret el Numan ilçesi yakınlarına düştüğünü ifade etti.

Esed rejimine bağlı SANA ajansı da savaş uçağının düşürüldüğünü doğruladı.

Milli Savunma Bakanlığı: L-39 düşürüldü

Haberin ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, "Başarıyla devam eden Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Rejime ait bir L-39 tipi savaş uçağı düşürülmüştür" ifadelerini kullandı.

"İkinci bir savaş uçağı düşürüldü" iddiası

Öte yandan Esed rejimine ait ikinci bir savaş uçağının daha düşürüldüğü iddia edilmiş olsa da bilgi halen doğrulanmış değil.

İki adet Su-24 düşürülmüştü

Öte yandan geçtiğimiz 1 Mart tarihinde İdlib'de Esed rejimine ait iki adet Su-24 tipi savaş uçağı düşürülmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bir SİHA’mızı düşüren Hava Savunma Sistemi ile diğer iki Hava Savunma Sistemi imha edilmiş, uçaklarımıza taarruz eden Rejime ait iki adet SU-24 tipi uçak düşürülmüştür" ifadeleri kullanılmıştı.

 Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.