Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer anlaşma

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer anlaşma

5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi’nde Türkiye ve Güney Kore arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

21-22 Haziran’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi’nde Türkiye ve Güney Kore arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Tören, ASO Başkanı Ardıç ile KNA Başkan Yardımcısı Lee arasında gerçekleştirildi.

Sputnik'ten Selin Uludağ'ın haberine göre, 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), ilk günü ile İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca desteklenen; Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenlenen fuar ve zirve, Türkiye’nin de ilk ve tek nükleer enerji etkinliği olması bakımından önem taşıyor.

Zirvede Rusya, Çin, Japanya gibi çeşitli ülkelerin nükleer enerji yetkilileri de bir araya gelirken, Ankara Sanayi Odası’na (ASO) bağlı Nükleer Sanayi Kümelenmesi (NÜKSAK), Güney Kore Nükleer Derneği (KNA) ile iyi niyet anlaşması imzaladı. 2021 yılında imzalanan anlaşmanın yenilenmesi amacıyla düzenlenen törende, güncel haliyle imzalanan anlaşma, Güney Kore ve bu alanda tedarikçi olma çabası içindeki Türk sanayicilerin iş birliği imkanları geliştirilmeye çalışılacak.

Ayrıca ASO Başkanı Seyit Ardıç ile KNA Başkan Yardımcısı Min Cheol Lee arasında bir işbirliği anlaşması daha imzalandı. Anlaşmaya göre, NÜKSAK ve KNA arasında küçük modüler reaktörler (SMR) ve gelecekteki diğer yeni nesil reaktörler dahil olmak üzere nükleer enerji projeleri ve fırsatlarla ilgili ortak çalışmalar yürütülecek. Tarafların üye firmalarına yönelik Türkiye ve Güney Kore arasında dönüşümlü olarak çevrim içi veya çevrim dışı endüstriyel diyalogu artıracak toplantılar ve seminerler düzenlenecek.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.