Reuters: Türkiye, üst düzey BAE ziyaretinin ardından Körfez'den 'para akışı' bekliyor

Reuters: Türkiye, üst düzey BAE ziyaretinin ardından Körfez'den 'para akışı' bekliyor

Reuters, Türkiye'nin BAE ve Suudi Arabistan'ın enerji ve savunma sektörlerine yatırım yapma beklentisi içerisinde olduğunu yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmesinin ardından Türkiye'nin iki Körfez ülkesinden yatırım elde etmeyi beklediği iddia edildi.

Reuters'ın mevcut görüşmeler hakkında bilgi sahibi iki kaynağa dayandırdığı habere göre Türkiye, BAE ve Suudi Arabistan'dan yatırım çekme beklentisi içerisinde.

Habere göre Türkiye, BAE ve Suudi Arabistan'ın enerji ve savunma sektörlerine yatırım yapmasını umuyor.

"Para akışı bekleniyor"

Seçimlerin sona ermesiyle Körfez yetkililerinin Türkiye'nin enerji ve savunma sektörlerinde doğrudan yatırım yapmayı değerlendirdiğini belirten kaynak, olası bir anlaşmanın durumu, maddi boyutu ve zaman diliminin belirsiz olduğunu aktardı.

Kaynak "Özellikle Körfez bölgesinden gelecek dönemde para akışı bekleniyor. Körfez yetkilileri, Türkiye'de bazı üst düzey temaslarda bulundu. Suudi Arabistan ve BAE'den bazı doğrudan yatırımlar olacak." diye konuştu.

Şimşek ve Yılmaz'ın bugün yaptıkları ziyarette, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.