"Türkiye ile ilişkilerimiz Erdoğan'ın hırsları yüzünden bozuldu"

"Türkiye ile ilişkilerimiz Erdoğan'ın hırsları yüzünden bozuldu"

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye ile ilişkilerinin onarılmasını umduklarını söyledi.

Suriye rejimi Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad Sputnik'e verdiği demeçte, "Türkiye ile ilişkilerimiz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, onun siyasal hırsları ve imparatorluk hayalleri yüzünden bozuldu" iddiasında bulundu ve sözlerine şöyle devam etti:

"Erdoğan Suriye'deki silahlı grupları desteklemenin sonuçlarını düşünmüyor. Kendisi, komşusu olan bir devleti yerle bir etti. Türkiye'nin Afrin'i işgali de bunun açık bir örneği."

Mikdad, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Şam-Ankara ilişkilerinde değişiklik olması ihtimaline ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi: "Türk halkının ilişkilerin düzelmesi sürecini desteklemesini isteriz, Türk hükümetininse Suriye'deki teröristleri desteklemeyi bırakıp Suriye'nin bir kısmını işgal etmiş olan güçlerini buradan çekmesini istiyoruz. İlişkilerin düzelmesi her iki halkın da çıkarlarına olur."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.