Türkiye ile Mısır karşılıklı olarak büyükelçi atadı

Türkiye ile Mısır karşılıklı olarak büyükelçi atadı

Türkiye, Mısır ile diplomatik ilişkilerin seviyesinin yükseltilmesi sonrası Kahire Büyükelçisi olarak Büyükelçi Salih Mutlu Şen'i atadığını duyurdu.

Türkiye ve Mısır diplomatik ilişkilerin seviyesinin yükseltildiğini duyurdu.

Bu kapsamda her iki ülke, karşılıklı olarak büyükelçi atadı.

Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin büyükelçilik seviyesine çıkarıldığı belirtildi.

Türkiye, Kahire Büyükelçisi olarak Büyükelçi Salih Mutlu Şen’in, Mısır ise Ankara Büyükelçisi olarak Amr Elhamamy’in atandığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında "Bu adım iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesini hedeflemekte ve Türk ve Mısır halklarının çıkarları doğrultusunda ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacına yönelik karşılıklı iradeyi yansıtmaktadır." ifadesi yer aldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'ın darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'yi Türkiye'ye davet ettiği belirtilmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.