Mısır-İran normalleşmesi: Direkt uçuşların başlaması gündemde

Mısır-İran normalleşmesi: Direkt uçuşların başlaması gündemde

Kahire ile Tahran arasında direkt uçuşların yeniden başlaması gündemde.

Tahran-Kahire arasında direkt uçuşların yakın zamanda yeniden başlaması bekleniyor.

Mısırlı üst düzey bir güvenlik kaynağı, New Arab'a yaptığı açıklamada, "İran'dan resmi bir heyetin geçtiğimiz günlerde Kahire'yi ziyaret ederek gerekli prosedürleri koordine etmek üzere turizm, sivil havacılık ve dışişleri bakanlıklarından üst düzey temsilcilerle bir araya geldiğini" söyledi.

Kaynak ayrıca, üst düzey güvenlik yetkililerinin de olduğu Mısırlı bir heyetin Tahran-Kahire arasında direkt uçuşların yeniden başlaması konusunu görüşmek üzere gelecek hafta Tahran'a bir ziyaret gerçekleştirmesi beklendiğini belirtti.

İki ülke arasında direkt uçuşların yeniden başlaması görüşmelerinin, Mısır ile İran arasında normalleşme sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde ele alındığı düşünülüyor.

İran lideri Hamaney, Mısır'la ilişkilerin devam etmesini memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Ali Hamaney, Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın pazartesi günü İran'ın başkenti Tahran'a yaptığı ziyarette Mısır'la ilişkiler hakkında konuştu.

Umman'ın Mısır-İran normalleşmesinde ara buluculuk yaptığı ifade ediliyordu.

Tahran ve Kahire arasındaki ilişkiler, İran Şahı Rıza Pehlevi'nin devrilmesinden bu yana gergin durumdaydı.

Pehlevi devrilmesinden sonra Mısır'a sığınmış ve 1980'de burada ölmüştü. Mısır 1979 yılından bu yana Tahran'da büyükelçilik bulundurmayan tek Arap ülkesi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.