Türkiye ile Yunanistan arasındaki 'adaların silahlandırılması' gerginliği kızışıyor

Türkiye ile Yunanistan arasındaki 'adaların silahlandırılması' gerginliği kızışıyor

Yunan Dışişleri Bakanlığı, 'uluslararası anlaşmalar ile oluşan durumu' gösterdiğini öne süren haritalar ile Ankara'ya yanıt verdi.

Türkiye'nin 'adaların silahlandırıldığına' dair Yunanistan'ı suçlamasının ardından Atina'dan 16 haritalı cevap geldi. Yunan Dışişleri Bakanlığı, 'uluslararası anlaşmalar ile oluşan durumu' gösterdiğini öne süren haritalar ile Ankara'ya yanıt verdi.  

Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığı ve bir hafta önce elçiliklere gönderildiği yolundan haberler çıkan haritalar bu kez Türkiye'ye cevap için kullanıldı. 

Yunan Dışişleri'nin yayımladığı haritalar, 1923'te imzalanan Lozan ve 1947 yılında imzalanan Paris anlaşmalarında oluşan statüko ile başlıyor.

Bakanlık, Türkiye’nin 1972-2022 yılları arasındaki taleplerini yansıttığını öne sürdüğü haritalar ile birlikte, “Mavi Vatan”, “Türkiye Libya anlaşması”, “Aidiyeti ihtilaflı coğrafi formasyonlar (Kardak vs)”, “Adaların gayri askeri askeri satüsü” ve “TPAO’nun ruhsat verdiği bölgeler”in de bulunduğu bir dizi görsel yayımladı.

adalar.jpg

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı harita

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.