Türkiye İsrail'in Cenin'e düzenlediği baskını şiddetle kınadı

Türkiye İsrail'in Cenin'e düzenlediği baskını şiddetle kınadı

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 3 binden fazla Filistinliyi gözaltına aldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki bir mülteci kampına düzenlediği baskınlar sırasında yaptığı "provokasyonları" ve bir camiye yönelik saygısızlığı şiddetle kınadığını belirterek sorumluların cezalandırılması çağrısında bulundu.

Filistinli yetkililerin 12 kişinin öldüğünü ve İsrail'in onlarca kişiyi gözaltına aldığını açıkladığı baskınlar sırasında İsrail askerleri bölgedeki hastanede bir genci öldürdü ve Cenin'deki bir camide Yahudi duaları okudu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli tarafından yapılan açıklamada, "Cenin Mülteci Kampı’na baskında bulunan İsrail askerlerinin buradaki bir camiye girerek, ibadethanenin kutsallığını hiçe sayan provokasyonlarını şiddetle kınıyoruz. Yerleşimci terörü ve İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlileri hedef alan ağır baskı ve saldırıları nedeniyle gerginliğin son derece yüksek seyrettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da, Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılara bir an önce son verilmesini ve bu provokasyonları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Bölgenin daha fazla şiddete değil, daha fazla huzura ihtiyacı bulunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum