Türkiye karşı çıkıyordu: ABD Suriye'de gözlem noktaları kurduğunu açıkladı

Türkiye karşı çıkıyordu: ABD Suriye'de gözlem noktaları kurduğunu açıkladı

ABD, Türkiye'nin daha önce kurulmaması gerektiğini belirttiği gözlem noktalarının Suriye'nin kuzeyinde kurulduğunu açıkladı.

ABD, Türkiye ile YPG ile arasındaki gerilimin azaltılmasına yardımcı olması amacıyla yapılacağını öne sürdüğü gözlem noktalarının Suriye'nin kuzeyine kurulduğunu açıkladı.

Açıklama, Pentagon sözcüsü Rob Manning'den geldi. Manning, "Bakan James Mattis'in direktifleri doğrultusunda ABD, NATO müttefikimiz Türkiye'nin güvenlik endişelerine yanıt vermek amacıyla Suriye'nin kuzeydoğu sınırına gözlem noktaları kurdu" ifadelerini kullandı.

Manning, "Türkiye'nin endişelerini ciddiye alıyoruz ve Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrarı sağlama çabalarımızı Türkiye ile koordineli bir şekilde yürütmeye bağlı kalacağız" diye ekledi. 

Türkiye'nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye'nin kuzey sınırında gözlem noktaları kurma planından rahatsızlık duyduklarını söylemişti. Plandan vazgeçilmesi yönünde Türkiye'nin talebini Akar geçtiğimiz hafta Ankara'da temaslarda bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'e iletmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.