Türkiye LGBTİ Birliği'nden İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret

Türkiye LGBTİ Birliği'nden İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret

Türkiye LGBTİ Birliği adlı eşcinsel haklarını savunduğunu iddia eden yapı, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret etti.

Türkiye LGBTİ Birliği adlı eşcinsel haklarını savunduğunu iddia eden yapı, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret ve aşağılama içeren birtakım paylaşımlarda bulundu.

Türkiye sınırları içerisinde 'eşcinsellerin haklarının kazanılması' ve 'eşcinsel görünürlüğüne katkı sağlanması' amacıyla faaliyet gösterdiğini öne süren "Türkiye LGBTİ Birliği" sosyal medya hesabında İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret etti.

Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarda ismi geçen yapı, İslam dininin pedofiliyi (küçük çocuklarla cinsel ilişkiye girme) savunduğunu iddia ederek, İslam peygamberi Hz. Muhammed'i de bununla suçlayarak hakarette bulundu.

Oluşum, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli bir karikatürü de sosyal medya üzerinden paylaştı. 

İslam dininin pedofiliyi ve eşcinselliği yasakladığı, her iki uygulamaya karşı da İslam'ın hükümlerinde çok ağır cezalar öngörüldüğü biliniyor.

ekran-resmi-2020-07-14-15-54-23.png

Türkiye LGBTİ Birliği tüzel kişiliğe sahip bir kurum veya dernek değil. Ancak oluşum, 2012 yılından bu yana ILGA Uluslararası LGBTİ Federasyonu’na ve 2015’ten bu yana Denge ve Denetleme Ağı’na üye.

Türkiye LGBTİ Birliği'nin, Türkiye'de eşcinsel haklarını savunduğu iddiasıyla faaliyet gösteren, sosyal medyada etkin bir yapılanma olduğu biliniyor.

"Böyle bir hesap yok"

Sosyal medya üzerinden "Türkiye LGBTİ Birliği" isimli oluşuma yönelik gösterilen tepkinin ardından adı geçen oluşum sosyal medya hesabını kapatarak, "paylaşımların kendileriyle ilgisi olmayan kişiler tarafından yapıldığını" öne sürdü.

ekran-alintisi-001.JPG

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum