Türkiye-Mısır normalleşmesi: Başbakan Medbuli'den Erdoğan'a teşekkür

Türkiye-Mısır normalleşmesi: Başbakan Medbuli'den Erdoğan'a teşekkür

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim" dedi.

Medbuli, ülkesinin ortak çıkar ve hedeflere ulaşmak için Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı arasındaki işbirliğini güçlendirmeye önem verdiğini belirtti.

Mısır Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, çevrimiçi gerçekleştirilen D-8 Teşkilatının 10'uncu Zirve Toplantısı'na katılan Başbakan Medbuli, Abdulfettah es-Sisi'yi temsilen bir konuşma yaptı.

Medbuli, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Son dönemde Türkiye ile Abdulfettah Sisi yönetimindeki Mısır arasında karşılıklı olarak normalleşme adımları atılıyor. 

Bu kapsamda Türkiye'de faaliyet gösteren ve İhvan'a yakınlığıyla bilinen televizyon kanallarının bazı yayınları durdurulmuş, kendilerinden Abdulfettah Sisi'ye yönelik eleştirilerin dozunu azaltmaları talep edilmişti.

"Türkiye'nin dış politikasında gerçek bir değişim olmalı"

Türkiye ile Mısır arasında birçok konuda derin fikir ayrılıkları olduğu biliniyor. Bu kapsamda geçtiğimiz dönem normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, normalleşme sürecine girebilmeleri için "Türkiye'nin dış politikasında gerçek bir değişim görmeleri" gerektiğini ifade etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.