Türkiye Musul’daki konsolosluğunu yeniden açıyor

Türkiye Musul’daki konsolosluğunu yeniden açıyor

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, kapanan konsolosluğun yeniden açılacağını duyurdu.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, IŞİD’in Musul'u ele geçirmesi nedeniyle kapanan konsolosluğun yeniden açılması için son aşamaya gelindiğini belirtti.

Mehmet Küçüksakallı, Musul kent merkezinde faaliyete geçen Türkiye Vize Başvuru Merkezini ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Musul açılımı başlattık"

IŞİD’in kenti ele geçirdiği Haziran 2014'ten bu yana kapalı olan konsolosluğun yeniden açılmasına ilişkin bilgi veren Küçüksakallı, gelinen aşama hakkında şunları aktardı:

"Başkonsolosluk için bina kiraladık. Onarım ve güvenlik projelerimizi hazırladık. Bu çalışmalar son aşamasına geldi. Ancak her yerde olduğu gibi koronavirüs salgını iş süreçlerini yavaşlattı. Ülkemizle Musul arasındaki yolları yeniden açıyoruz. Şimdi, Türkiye Maarif Vakfı ilk adımını attı. TİKA, Ticaret Ateşeliği, Kızılay gibi resmi kurumlar bunu takip edecektir."

"Özel sektör ve yatırımcılar bu yolu izleyecektir. Musul’un yeniden ayağa kalkması için Türkiye resmi ve özel sektör kuruluşlarıyla destek olmaktadır. Bu tarihi bir sorumluluktur. Bir bakıma Musul açılımı başlattık. Bunun önümüzdeki dönemde ivme kazanacağına inanıyorum.”

Küçüksakallı, Musul’da yerel temsilcilerle yaptığı görüşmede PKK'nin Musul'daki faaliyetleri hakkında bilgi aktardığını belirterek, “Türkiye, Irak’ı bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanıyor. Irak’ın egemenliğine saygı gösteriyor. Ancak Sincar’daki PKK faaliyetleri sadece Türkiye’ye değil Irak ve Musul’a da zarar veriyor” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.