'Türkiye Putin ile ortaklık yaparsa F-35'leri alamaz'

'Türkiye Putin ile ortaklık yaparsa F-35'leri alamaz'

ABD'li Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortaklık yolunda ilerlemesi halinde Washington'dan F-35 uçakları alamayacağı tehdidinde bulundu.

Daily Telegraph, ABD ve İngiltere parlamentolarının Türkiye'nin S-400 ve F-35'leri eş zamanlı olarak alması halinde F-35'lerin teknolojik verilerinin Rusya'nın ele geçirmesinden çekindiğini yazdı.

Gazetenin aktardığına göre Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'ye F-35 satışını ancak Ankara'nın S-400'lerden vazgeçmesi halinde destekleyeceğini belirtti.

Türkiye'nin iki sistemi de satın almasının Rusya'ya F-35'lerin işlevsel imkanlarını değerlendirme, F-35'lerin zayıf noktalarını izleme ve keşfetme imkanı sunacağını kaydeden Van Hollen, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Rusya F-35'ler ile ilgili bilgi edinmek istiyor"

İngiliz vekil Marc Francois de, Rusya'nın Türkiye üzerinden F-35 üretim teknolojileri hakkında bilgi edinmeye çalıştığını öne sürdü.

Francois, "İngiltere, özellikle görünmezlik teknolojisi nedeniyle F-35'lere büyük yatırım yapıyor. Türkiye'nin S-400 alımı da dahil hiçbir eylemin F-35'leri etkin olarak kullanma imkanını tehdit etmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.