"Türkiye Rus havayolu şirketlerine yer hizmeti vermeyi durdurabilir"

"Türkiye Rus havayolu şirketlerine yer hizmeti vermeyi durdurabilir"

ABD'nin yaptırımlar uygulayabileceğine dair sinyaller vermesi sonrası, Türk havalimanı yer hizmetleri sağlayıcılarının Rus havayolu şirketlerine hizmet vermeyi durdurabileceği ifade ediliyor.

Türkiye'nin en büyük havalimanı yer hizmetleri şirketlerinden Havaş, ABD'nin yaptırımlarına uğrayabileceği endişesiyle Rus havayolu şirketlerine ait uçaklara hizmet vermeyi durdurabileceği bilgisini ilgili kurumlara ilettiği açıklandı.

Rus yayın kuruluşu RBC'de yer alan habere göre, Havaş'ın Rus ve Belarus havayolu şirketlerine gönderdiği mektupta, ABD yapımı Boeing uçaklarına ve Avrupa merkezli Airbus uçaklarına yer hizmeti verilemeyebileceği bilgisi yer aldı.

Middle East Eye'da (MEE) yer alan Ragıp Soylu imzalı habere göre, MEE'ye konuşan bir kaynak Havaş'ın konu hakkında henüz nihai bir karar vermediğini ancak son kararı vermek üzere ilgili kurumlarla görüşmelere devam ettiğini söyledi.

Kaynağa göre Havaş'ın Rus ve Belaruslu havayolu şirketlerine, ABD'nin yaptırım uygulama tehdidinde bulunması ve Ruslara hizmet vermeyi durdurmaya zorlaması halinde kendilerinin de bu talepleri kabul edeceği mesajını iletti.

Biden yönetiminin, Rusya ve Belarus'un Amerikan üretimi yolcu uçaklarının Türkiye'deki havalimanlarını kullanmasına izin vermemesi için Ankara'ya 'yaptırım' mesajları verdiği belirtiliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.