"Türkiye S-400 sistemini aktif hale getirmeyi erteledi"

"Türkiye S-400 sistemini aktif hale getirmeyi erteledi"

Türkiye'nin Rusya'dan geçen yıl aldığı S-400 hava savunma sisteminin aktive edilmesinin koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği ileri sürüldü.

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin faaliyete geçirilişinin ertelendiği belirtildi. Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ertelemenin, Türkiye'nin S-400 kararından geri adım attığı anlamına ise gelmediğini ifade etti.

Yetkili, "S-400’lerin aktive edilmesi kararında geri adım söz konusu değil, ancak (sistemin) Covid-19 nedeniyle nisanda hazır edilmesi planları ertelendi" ifadelerini kullandı. Bazı teknik sıkıntıların aşılması gerektiğini belirten yetkili, aktivasyon sürecinde yaşanan aksamanın aylar sürebileceğini kaydetti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Türkiye'ye ilk S-400 grubu teslimatı Temmuz 2019'da yapılmıştı. S-400 hava savunma füze sistemi, Rus devlet şirketi Rostec tarafından üretiliyor ve satılıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.