Türkiye tam kapanmaya gidiyor

Türkiye tam kapanmaya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında Türkiye tam kapanmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklama sonrasında Türkiye tam kapanmaya hazırlanıyor.

Erdoğan, 29 Nisan saat 19.00'dan 17 Mayıs saat 05.00'e'a kadar "tam kapanma" tedbirlerinin uygulanacağını duyurdu.

Bu süre boyunca kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirler şu şekilde:

- İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek.

- Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

- Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

- Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dâhil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

- Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

37 binin üzerinde yeni vaka

Sağlık Bakanlığının açıkladığı 26 Nisan verilerine göreyse, Türkiye'de son 24 saatte 37 bin 312 yeni vaka tespit edilirken 353 kişi de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.