Türkiye ve ABD'den karşılıklı 'yaptırım' kararı

Türkiye ve ABD'den karşılıklı 'yaptırım' kararı

Türkiye ve ABD, karşılıklı olarak bakanlarına uyguladıkları yaptırımları kaldırma kararı aldı.

ABD ile Türkiye, Papaz Andrew Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle çıkan krizin ardından iki Türk ve iki Amerikalı bakana karşılıklı olarak uyguladıkları yaptırımları kaldırdı

Yaptırımları kaldırma kararı, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinde alındı.

ABD Hazine Bakanlığı, Ağustos ayı başında Brunson'ın tutukluğuna devam kararı çıkmasından sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım uygulama kararı almıştı.

Türkiye de buna karşılık ABD'nin Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını dondurmuş, daha sonra Papaz Brunson 12 Ekim'de serbest bırakılmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, ABD'li bakanlara uygulanan yaptırımlara ilişkin, "Türkiye'ye giriş yasağı, ülkemizdeki mal varlıklarının bloke edilmesi ve ülkemizdeki gerçek ve tüzel kişilerin adı geçenlerle her türlü mali işlem gerçekleştirmesinin ve ticari ilişkide bulunması yasağı kaldırılmıştır" açıklaması yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.