Türkiye ve Rusya Suriye'de 'terörle mücadele' işbirliğini artıracak

Türkiye ve Rusya Suriye'de 'terörle mücadele' işbirliğini artıracak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında dün Bangkok’ta yapılan görüşmede terörle mücadele konusunda koordinasyonun artırılması konusu ele alındı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bangkok’ta ASEAN toplantısı çerçevesinde bir araya gelen Lavrov ve Çavuşoğlu, "Suriye’de terörle mücadele, BMGK’nın 2254 sayılı kararı ve Suriye Ulusal Diyalog Kongresi kararları doğrultusunda siyasi istikrarın sağlanması gibi konularda koordinasyonun artırılmasını" konuştu.

Suriye Anayasa Komitesi’nin çalışmalarının yakın zamanda başlatılmasını umduğunu belirten bakanlar ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haziranda Duşanbe ve Osaka’daki görüşmelerinde vardıkları anlaşmalar çerçevesinde ikili ilişkilerin geliştirilmesini hızlandırılmasını istediklerini dile getirdi.

Bakanlar ticari, ekonomik, kültürel ve beşeri alanlarda işbirliğinin durumunu ve geleceğinin yanı sıra bakanlıklar arası etkinliklere de değindi.

Putin ve Erdoğan, Duşanbe’de 15, Osaka’da 29 Haziran’da bir araya gelmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.