Erdoğan ile Putin TSK konvoyuna yönelik saldırıyı görüşecek

Erdoğan ile Putin TSK konvoyuna yönelik saldırıyı görüşecek

Sözcü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus lider Vladimir Putin'in Türk Silahlı Kuvvetlerinin konvoyuna hava saldırısı düzenlenmesini görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bakanlar Kurulundan sonra açıklamalar yaptı:

ABD ile güvenli bölge konusunda mutabakata varıldığını aktaran Kalın, "Ana çerçevede mutabık kaldık" diyerek görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Kalın "Münbiç yol haritasında yaşanan gecikmeleri kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Putin ile görüşecek

"İdlib'de konvoyumuza yapılan saldırıya ilişkin tepkilerimizi Rus tarafına ilettik. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir telefon görüşmesi olacak."

"Gözlem noktalarının kapatılması söz konusu değil"

Dokuzuncu gözlem noktasının kapatılmasının veya başka noktaya kaydırılmasının söz konusu olmadığını söyleyen Kalın, "Sadece 9. gözlem noktası değil tüm gözlem noktaları bulundukları yerde faaliyet göstermeye devam edecek. Bu konuda yapılan anlaşmalar, alınan kararlar var. Kaydırmak veya kapatmak yerine aksine güvenlik önlemlerini arttıracağız" diye konuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.