Erdoğan'dan Putin'e 'İdlib' uyarısı

Erdoğan'dan Putin'e 'İdlib' uyarısı

"Türkiye'nin milli güvenliği bakımından da çok ciddi bir tehdide dönüştü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayarak, Suriye’nin İdlib bölgesindeki son gelişmelerin Türkiye'nin milli güvenliği bakımından çok ciddi bir tehdide dönüştüğü uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Suriye ve Libya'daki gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alındı.

"Türkiye'nin milli güvenliği bakımından da çok ciddi bir tehdide dönüştü"

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, rejimin İdlib'deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının büyük bir insani krize yol açtığını, Suriye'deki çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye'nin milli güvenliği bakımından da çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü belirttiği kaydedildi.

Kremlin açıklaması

Kremlin Sarayı ise yaptığı ayrı bir açıklamada Erdoğan ve Putin’in İdlip konusunda gösterilen ortak çabayı yoğunlaştırma konusunda hemfikir oldukları bildirildi.

Yazılı açıklamada, “iki lider teröristlerin tehdidinin ortadan kaldırılması yolundaki ortak hedefle ilgili girişimleri yoğunlaştırma konusunda hemfikir olduklarını teyit etti.” denildi.

Son olarak Suriye ordusunun, İdlib’de konuşlandırılmış Türk ordusunun bir gözlem noktasını kuşattığı ileri sürülmüştü.

Esed rejimi kaynakları daha önce rejim güçlerinin Han Şeyhun'a komşu Hama kırsalında bulunan muhalifleri kuşatma altına aldığı duyurmuş ve rejim güçlerinin kuşatma altına aldığı bölgenin iç kesimlerine doğru yöneldiğini aktarmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.