Erdoğan ve Putin Suriye'deki gelişmeler sonrası bir araya gelecek

Erdoğan ve Putin Suriye'deki gelişmeler sonrası bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'ya gidecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere günübirlik Moskova'ya gidecek. İkilinin söz konusu görüşmede Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan gelişmeleri ve bölgede yaşanan ateşkes ihlalleri ve insani kriz hakkında görüşmesi bekleniyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Putin ve Erdoğan'ın 27 Ağustos'ta bir araya geleceğini doğruladı. Peskov, "Görüşme, Moskova'da olacak" dedi. Erdoğan ile Putin cuma günü telefonda görüşmüş, ağırlıklı olarak Suriye konusunun konuşulduğu görüşmede Libya'daki gelişmelerle Türkiye-Rusya arası ikili ilişkiler ele alınmıştı.

Erdoğan'ın söz konusu görüşmede Esed rejiminin, İdlib’de konuşlandırılmış Türk ordusunun bir gözlem noktasında ve daha güneydeki Han Şeyhun'a komşu Hama kırsalında bulunan muhalifleri kuşatma girişimini de ele alacağı düşünülüyor.

Rusya ve İran'ın desteğiyle Suriye'nin büyük bir bölümünde kontrolü eline geçiren Esed güçleri operasyonlarını muhaliflerin güçlü olduğu ülkenin kuzey batıdaki bölgelerine yoğunlaştırdı.

Son çatışmalar sonrası bölgede yaşayan 500 bin sivilin kuzeyde yer alan şehirlere kaçtığı belirtiliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.