Türkiye yabancı IŞİD'lilerin iadesine başladı

Türkiye yabancı IŞİD'lilerin iadesine başladı

"ABD'li bir terörist sınır dışı edildi, 7 Alman vatandaşı da 14 Kasım'da iade edilecek"

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Türkiye'de IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan bir ABD vatandaşının sınır dışı edildiğini, 7 Alman vatandaşının da 14 Kasım'da iade edileceğini açıkladı.

AA'ya konuşan Çataklı, "İşlemi tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçı Türkiye'den sınır dışı edildi. Geri gönderme merkezlerindeki Alman uyruklu 7 yabancı terörist savaşçının seyahat programları yapıldı, 14 Kasım'da sınır dışı edilecekler" dedi..

Çataklı ayrıca 1 Alman vatandaşının sınır dışı sürecinin başladığını, 11 Fransız vatandaşının ise sınır dışı etme işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. 1 Danimarka vatandaşının ise gün içinde sınır dışı edileceği aktarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta içerisinde yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan yabancı uyruklu şüphelilerin ülkelerine iadelerine bugün başlanacağını söylemişti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.