Dört gündür Türkiye-Yunanistan sınırında kalan 'IŞİD'li ABD'ye gönderilecek

Dört gündür Türkiye-Yunanistan sınırında kalan 'IŞİD'li ABD'ye gönderilecek

ABD vatandaşı 'IŞİD'linin Ürdün asıllı Muhammad Darwis Bassam olduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı, Pazartesi gününden bu yana Türkiye-Yunanistan sınırındaki ara bölgede bekleyen ABD vatandaşı 'IŞİD'linin Ürdün asıllı Muhammad Darwis Bassam olduğunu duyurdu.

Ajansın haberine göre, Türkiye'nin Pazarkule Sınır Kapısı ile Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'nda gümrükten araçla geçişlerde herhangi bir aksaklık yaşanmazken yaya geçişlerine izin verilmiyor.

ABD'ye gönderilecek

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın kabul etmemesi üzerine ara bölgede kalan yabancı terörist savaşçının ABD'ye gönderileceği" bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "ABD'li yabancı terörist savaşçının, kendi isteği üzerine üçüncü ülke olarak 11 Kasım'da Yunanistan'a sınır dışı edildiği" hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında, "Yabancı terörist savaşçı, ABD tarafından ülkeye kabul edileceği ve seyahat belgesi düzenleneceğinin taahhüt edilmesi üzerine ABD'ye gönderilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.