Türkiye'de 'cezaevlerinde çıplak arama' polemiği

Türkiye'de 'cezaevlerinde çıplak arama' polemiği

Türkiye'deki cezaevlerince kadınlara yönelik çıplak arama yapıldığı yönündeki iddialara AK Parti'den yanıt geldi.

Türkiye'deki cezaevlerince kadınlara yönelik çıplak arama yapıldığı yönündeki iddialara AK Parti'den yanıt geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye'de çıplak arama uygulamasının olduğuna inanmadığını söylerken, 'çıplak arama' iddialarını ortaya atan HDP'li Ömer Gergerlioğlu'nun 'Meclis'i terörize ettiğini' ifade etti.

HDP'li Gergerlioğlu'nun Türkiye'deki cezaevlerinde kadınlara yönelik 'çıplak arama' gerçekleştirildiği iddialarına yönelik Euronews'ten Dilek Gül'ün sorularını yanıtlayan Zengin konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir milletvekilinin adı üzerinden bunu söylemek istemem ama Ömer Faruk Gergerlioğlu kadar ben Meclis’i terörize eden başka bir milletvekili görmedim. Kendisinin geldiği bir yer var. Orayı siz artık bağlarsınız, nereden geldiğini. Bütün ajandası bu, genel kurula çıktığında böyle şeyler ifade ediyor. Ben Türkiye’de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum, yok böyle bir şey.

Zaten bu konuya İçişleri bakanımız genel kurulda cevap verdi. Bunu çok net söyleyeceğim, bu bir FETÖ yöntemidir. Ne münasebet, hem de bahsettiği kadınlar mütedeyyin kadınlar. Bütün hayatı kadın mücadelesi ile geçmiş bir insanım, böyle bir şeye müsaade edebilir miyiz biz? Bir kadının böyle aranmasına biz tahammül edebilir miyiz? Akıl var, mantık var. Bunları yaparak bir kampanyanın sesi oluyor, tabi onların dışarıda ekipleri var.

Büyütüyorlar, TT yapıyorlar. Türkiye’deki cezaevleri dünya ile kıyaslanamayacak kadar şartları iyi. Hiç kimse cezaevinde olsun istemem, istemeyiz. Süreçlerden geçerek geliniyor, anlatılıyor çocukları çok üzgün. Tabi ki üzgün, eşi üzülmez mi, evlatları üzülmez mi, üzülür. Ama onların üzülmesi suçu ortadan kaldırmıyor.

Yani burada odaklanmamız gereken ailesi çocukları değil, odaklanmamız gereken suçu iddia edilen şüpheli, mahkumsa mahkum. Türkiye’de cezaevlerinde bu şekilde bir muamele olamaz. Hele ziyaret edilen birisi ile alakalı olarak. Ya nerede yaşıyor bu insanlar? Böyle bir şey olabilir mi? İnanılır gibi değil. Bunlar kesinlikle yok, kasti bir siyasi propaganda var."

Süreç

HDP'li Ömer Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda Türkiye'deki cezaevlerinde kadınlara yönelik çıplak aramalar gerçekleştirildiğini öne sürmüş, Gergerlioğlu'nun paylaşımları dikkat çekmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.