Babacan: Hukuku katlettiniz

Babacan: Hukuku katlettiniz

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, cezaevlerinde çıplak arama uygulamasıyla ilgili iktidara tepki gösterdi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Uşak Cezaevindeki iddiaları dile getirmesiyle gündem olan cezaevlerinde çıplak arama uygulamasıyla ilgili iktidara tepki gösterdi; 'Siz çıplak arama iddialarına ciddiyetsizlikle yaklaşıp kadınları ve insan haysiyetini aşağıladınız' dedi.

Babacan, 2. İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ayrıca, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL sürecinde yürürlüğe konan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ve kaçırılma vakalarına ilişkin de mesaj verdi. "KHK marifetiyle çok sayıda suçsuz insanı açlıkla sınadınız...' diyen DEVA Partisi lideri, "Siz hukuku katlettiniz, hukuku!" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 2016-2018 arasında OHAL'de çıkarılan 36 KHK ile onbinlerce kişi kamudan ihraç edildi; sivil toplum kuruluşları, dernekler, medya organları kapatılırken yine bu kararnamelerle belediyelere ve özel işyerlerine kayyımlar atandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.