Türkiye'de halk en az ABD ve Rusya'ya güveniyor

Türkiye'de halk en az ABD ve Rusya'ya güveniyor

ABD'den sonra Türkiye'nin en az güvendiği ülke Rusya oldu.

Türkiye'de yapılan bir ankete göre halkın en çok güvendiği yabancı ülke Katar olurken, en az güvenilen ülkenin ise ABD olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Ekonomi Araştırma şirketi ülke çapında yaptığı ankette bin 537 kişiye, "1 ile 5 arasında AB, NATO, ABD, Rusya, Katar, Çin ve Suudi Arabistan'a ne kadar güveniyorsunuz" sorusunu yöneltti.

Cevaplarda 1 puan "hiç güvenmiyorum", 5 puan da "çok güveniyorum" anlamına geliyor.

Ankete cevap verenlerin, ortalama 1,42 puan ile sunulan 7 ülke ve uluslararası kuruluşa olan güveninin düşük olduğu görüldü.

Türkiye'de en az ABD ve Rusya'ya güveniliyor

Sonuçları karşılaştırdığımızda diğer ülkelere göre Katar’a olan güven daha yüksek. Katar, Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı destekleyen nadir ülkelerden biriydi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektup ve öncesindeki Pastör Brunson krizi, Türkiye'de halkın ABD'ye olan güvenini etkiledi.

Son haftalarda Rusya'nın İdlib'de, Türkiye ile savaşan Esed yönetimini desteklemesi de ankete yansıdı. ABD'den sonra Türkiye'nin en az güvendiği ülke Rusya oldu.

Diğer taraftan da Türkiye'de NATO ve AB gibi uluslararası kuruluşlara olan güvenin, birçok ülkeye göre daha yüksek olduğu görülüyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.