Türkiye en çok hangi dünya liderine güveniyor?

Türkiye en çok hangi dünya liderine güveniyor?

Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı liderlere güven araştırmasına göre Türkiye'de en çok güvenilen dünya lideri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en az güvenilen ABD Devlet Başkanı Donald Trump.

Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "dünyada doğru işler yaptığına" güvenenlerin oranı yüzde 35 olurken ABD Devlet Başkanı Donald Trump için bu oran yüzde 11'de kaldı.

ABD ve Rusya uluslararası arenada gündem belirlemede önemli rol oynayan ülkelerin başında geliyor.

Peki insanlar iki ülkenin liderleri Trump ve Putin'e ne kadar güveniyor? Dünyanın en önemli 5 liderinin attığı adımlar hakkında kamuoyu ne düşünüyor?

Dünyada en güvenilen lider Merkel

ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi'nin uluslararası araştırması kapsamında katılımcılara "dünya meseleleriyle ilgili doğru adımı atma" konusunda ulusal liderlere güven duyup duymadıklarını sordu.

Araştırmada farklı ülkelerden katılımcıların, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e olan güveni sorgulandı.

Ocak 2020'de yayımlanan rapora göre, 5 liderden hiçbirinin ortalama uluslararası puanı yüzde 50'yi geçemedi. En yüksek puanı yüzde 46'nın güvendiği Merkel alırken en az güvenilen yüzde 28'le Şi Cinping oldu.

Türkiye en çok Putin'e güveniyor

Türkiye'deyse 5'i arasında en çok güven duyulan lider Putin oldu. Katılımcıların yüzde 35'i Putin'in "uluslararası meselelerde doğru işler yaptığına" dair güven duyduğunu söyledi.

Türkiye'de en az güvenilen lider ise Trump olarak kaydedildi. Şirketin araştırmasına göre, Türkiye'de insanların yalnızca yüzde 11'i Trump'a güveniyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.