Türkiye'de koronavirüs: 217 can kaybı, 31 bin 712 vaka

Türkiye'de koronavirüs: 217 can kaybı, 31 bin 712 vaka

Türkiye'de son 24 saat içerisinde koronavirüs nedeniyle 217 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'de son 24 saat içerisinde koronavirüs nedeniyle 217 kişi hayatını kaybetti.

Toplamda 31 bin 712 yeni vaka tespit edilirken, bunların 6 bin 213'ü hasta olarak kategorize edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında salgının seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, hastalığın yayılma hızında artış yaşandığına dikkat çekerken, hastalığın pik yaptığı Nisan ayına göre günlük vaka sayılarında 5 kattan fazla ve ölüm sayısında yüzde 55 artış yaşandığını kaydetti.

Koronavirüs aşısına dair de açıklamada bulunan Koca "Aşı, 14-21 gün arayla iki doz halinde uygulanacak. Aşı kampanyası kapsamında vatandaşlarımıza bedelsiz verilecek, başta aile sağlığı merkezleri olmak üzere sağlık kuruluşlarımızda yapılacak." şeklinde konuştu. Koca, bu ay sonunda aşılamaya başlanacağını ifade etti.

Salgın boyunca toplamda 216 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini söyleyen Koca, "1 milyon 100 binin üzerinde sağlık çalışanımız var. Pozitif olan vaka sayımız 120 bini geçti. Testi pozitif olup hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız sayısı 216 oldu." dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.