Türkiye'de son durum: Vaka sayısı 5 bin 698'e, can kaybı 92'ye yükseldi

Türkiye'de son durum: Vaka sayısı 5 bin 698'e, can kaybı 92'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 5 bin 698'e yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında önemli mesajlar verdi; salgın sonrası 10 Mart'tan sonra Türkiye'de hayatın değiştiğini, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Koca, ayrıca son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 5 bin 698'e yükseldiğini açıkladı. 42 hastanın iyileşerek taburcu olduğunu; 17 kişinin daha vefatıyla birlikte can kaybının 92'ye çıktığını belirten Koca, "Bilim Kurulunun 83 milyon için önerdiği tedbir, belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş hayattır, geçlci hayat tarzıdır. İnsanlar birbiriyle mümkün olduğu kadar az karşılaşmalıdır. Bunun için de çalışma saatleri, çalışma günleri, tatiller düzene konmalıdır." dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 17.30'da toplandı. Bakan Fahrettin Koca, yaklaşık üç saat süren toplantıda ele alınan konuları ve Covid-19 salgınıyla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Hekimlerin kullandığı N95 maskelerinden iki gün önce 3 milyon 615 bin adedin bütün kurumlara dağıtıldığını kaydeden Koca, Yoğun bakım ünitelerinde yüzde 62-63 oranında bir doluluk olduğunu dile getirdi.

"Bazı illerde vaka sayısının fazla olduğunu biliyoruz"

"Bütün illerde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz, bazı illerde vaka saylarının fazla olduğunu biliyoruz." diye konuşan Koca, Türkiye'de daha ileri seviyede tedbirlere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Sosyal izolasyonun önemine değinen Bakan Koca, sokakta geçirilen zamanın azaltılmasına ve sosyal teması en aza indirecek bir hayat tarzına ihtiyaç var dedi.

Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldığını ve kendisinin değerlendirmeleri olacağı bilgisini verdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.