Türkiye'de Sputnik'e Erişim Engeli

Türkiye'de Sputnik'e Erişim Engeli

Rusya merkezli uluslararası medya kuruluşunun sitesine erişim engeli geldi.

Kamuoyunda Rusya’nın Sesi olarak tanınan Sputnik Haber’in internet sitesine erişim engeli başlatıldı.

Rusya merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik Haber, Türkçe dilinde de yayın yapıyor. Ancak Türkiye’de dün akşam itibariyle Sputnik Haber’in internet sitesine erişim engeli getirildi. Türkiye içerisinden haber sitesine giriş yapmak isteyen okuyucular, yasak kararıyla karşı karşıya kaldı.

Türkiye ve Rusya arasında gerilen ilişkiler sonrası, Sputnik Haber'in Türk hükümetini hedef alan haberlere ağırlık verdiği gözlemlenmekteydi. 

Sitede karara dair şu açıklama yer alıyor: “5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda, sputniknews.com hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın 14/04/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-56092 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır.”

Sputnik Haber’in sitesindeki habere göre; Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov, siteye erişimin engellenmesinin yasal nedeni hakkında yazılı bir açıklama yapılması için TİB'e resmi yazı gönderdi.

Bu arada Sputnik Haber’in Facebook üzerinden haber paylaşımına devam ettiği görüldü.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.