Independent Türkçe'ye erişim engeli

Independent Türkçe'ye erişim engeli

İngiltere merkezli Independent gazetesinin Türkiye'den Türkçe yayın yapan Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'in yaptığı paylaşıma göre, Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildiği anlaşıldı.

Çiçek paylaşımında, "independentturkish.com  sitemize girişte sorun yaşanıyor... Bazı okuyucularımız bu uyarı ile karşılaşıyor..." ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe haber sitesinin tüm haklarına, Suudi Arabistan merkezli Media Arabia'nın sahip olduğu açıklanmıştı.

Independent Türkçe haber sitesi, independentturkish.com adresine yönelik erişim engelinin ardından http://www.indyturky.com/ adresinden yayın yapmaya başladı.

Suudi Arabistan, Anadolu Ajansı ve TRT'ye erişim engeli getirmişti

Independent Türkçe'ye Türkiye'de getirilen idari tedbir kararı, Suudi Arabistan yönetiminin Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirmesinin ardından geldi.

Suudi Arabistan, 13 Nisan'da AA ve TRT Arapça'nın sitelerini bloke etmişti. Ülkede Türk basın kuruluşlarına ait internet haber sitelerine girmeye çalışanlar, "Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığının kurallarına aykırıdır" mesajıyla karşılaşıyor.

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia ile The Independent arasında yapılan lisans anlaşması çerçevesinde kurulan Independent Türkçe, 15 Nisan 2019'da yayın hayatına başlamıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum