Türkiye'deki Dağıstan diasporasından açıklama: "Rus seferberliğine karşı direnin"

Türkiye'deki Dağıstan diasporasından açıklama: "Rus seferberliğine karşı direnin"

Türkiye'de yaşayan Dağıstanlılar, Rusya'nın ilan ettiği seferberliğe dair açıklamada bulundu.

Türkiye'de yaşayan Dağıstanlılar, Rusya'nın Ukrayna'da verdiği savaş ve ilan ettiği seferberliğe dair açıklama yaptı.

Türkiye, Dağıstan dışında en çok Dağıstanlının yaşadığı ülke olarak öne çıkıyor.

Dağıstan diasporası adına yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kaybetmekte olduğu, sıradan insanların zorla ölüme gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, seferberliğe karşı direniş gösterilmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli kardeşlerimiz, bizler Türkiye'de yaşayan Dağıstanlılar olarak Dağıstan'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ve yurt dışında yaşıyor olsak da bugün tüm Kafkasya halklarının içerisinde bulunduğu durumun acısını bizzat hissediyoruz. Yaşananları değerlendirdikten sonra Dağıstan halklarına seslenmek istiyoruz.

"Halk ölüme gönderiliyor"

Ukrayna'daki savaş, (Rusya açısından) bir süredir kaybedilmektedir. Sahadaki başarısızlığını kabullenmek istemeyen Putin rejimi, şimdi de genel seferberlik ilan ederek görünen akıbetini tehir etmek niyetinde. Peki hiçbir askeri tecrübesi bulunmayan eğitimsiz gençler, sahada hangi askeri başarıyı sağlayabilir? Ya Putin rejiminin 'dünya ikincisi' olarak lanse ettiği o övülen ordu nerede? Putin rejiminin dünyayı kendisiyle tehdit ettiği 'benzeri olmayan' silahlar nerede? Bu vesileyle şimdi böyle bir ordunun ve silahların var olmadığı, tüm umutların sıradan otomatik tüfeklere sahip piyadelere bağlandığı ortaya çıkmış oldu. Rezil olmak istemeyen ve yenilgisini kabul etmeyen Putin, kendilerini göz göre göre ölüme gönderdiğini gören ve yalan, soygun ve tedhiş politikalarından bıkmış halkların protestolarını da onları hapisle tehdit ederek bastırmaya çalışıyor.

Öte yandan; bu hikayedeki en sarsıcı şey, sözde 'manevi liderler'in de yerel yönetimlerin yanında yer alarak halklarını ölüme göndermeye destek olmalarıdır. Putin'in mollaları, iki yüzlüce Putin'in kliğini vatan, onların kliğinin çıkarlarını da vatanın çıkarlarıymış gibi tanımlayarak Müslümanların ölüme gönderilmesine fetva veriyorlar.

"Rusya'ya karşı pes etmeyin"

Malum nedenlerle kendisini yabancı bir ülkede bulan bizler ne dini ne ahlakı ne hukuku ne namusu ve ne de onuru tanıyan bir sistemle karşı karşıya kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün Mahaçkale sokaklarında dehşet saçan, insanları kadın-erkek ayrım yapmadan döven bu sistemin köleleri, zamanında da evlerimizde dehşet saçtılar. Kadın ve çocukları dövüp korkuttular, erkekleri kaçırıp öldürdüler. İşte bu nedenle şu anda kimlerle karşı karşıya olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Sizin direnişiniz, bizim gözümüzde çok önemlidir. Sizler, mütekebbir ve mağrur imparatorluğun generallerini titretmiş kahraman ecdadımızın takipçilerisiniz. Sonuna kadar dayanın ve pes etmeyin! Kremlin sürüngeninin ve destekçilerinin küstahlığını yerle bir edecek olan ancak sizin kararlılığınızdır. Pasifliğiniz ve duyarsızlığınız O'nun elini güçlendirecek ve o zaman Ukrayna Savaşı'nın cehennemine götüren otobüslerin önünde hiç kimse duramayacaktır. 

Sizleri ve bizleri, tüm hayırlı amellerde muvaffak kılmasını Yüce Allah'tan temenni ederiz. Allah sizleri hak, hakikat ve adalet üzere sabit kılsın. Mücrimlerin ellerini sizlerin üzerinizden çeksin, amin."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.