Türkiye'den ABD'ye tıbbi yardım

Türkiye'den ABD'ye tıbbi yardım

Türkiye ABD'ye maske, siperlik, tulum gibi çok sayıda önleyici sağlık malzemesi taşıyan kargo uçağı gönderdi.

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden ABD'ye tıbbi malzeme gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan ABD’ye doğru havalanan A 400M askeri nakliye uçağı cerrahi maske, başta yüz koruyucu siperlik, N95 maske ve tulum olmak üzere çok sayıda önleyici sağlık malzemesi taşıyor.

Gönderilen kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun yanı sıra Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözleri Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait A 400M nakliye uçakları daha önce de İtalya, İspanya, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova, İngiltere ve Somali'ye yardım taşımıştı.

Cumhurbaşkanı açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası Türkiye'nin bugüne kadar 55 farklı ülkeye salgınla mücadele amaçlı malzeme desteği verdiğini belirterek şöyle konuşmuştu:

"Dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeş toplumlara umut olduk, mücadele azimlerini kamçıladık. Gelişmiş ülkelerin dahi Türkiye'den destek istedikleri bir dönemde elimizdeki imkanları Balkanlar'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyadaki dostlarımıza açmakta tereddüt etmedik. Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu, siperlik, göz koruyucu, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini de yarın gönderiyoruz. Bu malzemeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait askeri nakliye uçakları yarın Amerika'ya hareket ediyor."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum