Türkiye'den Afganistan'a tıbbi yardım

Türkiye'den Afganistan'a tıbbi yardım

Türkiye koronavirüsle mücadele kapsamında Afganistan'a askeri kargo uçağı ile yardım malzemeleri gönderdi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında 125 ülkeye tıbbi yardım malzemeleri gönderen Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Afganistan'a sağlık malzemeleri gönderdi. Malzemeler Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve üzerinde Türkiye-Afganistan bayrakları bulunan tıbbi malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Milli Savunma Bakanlığına ait A400M tipi askeri kargo uçağına yüklendi.

'Koca Yusuf' adı verilen kargo uçağındaki malzemelerin üzerinde Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözleri ile 'Türkiye'den Afgan halkına sevgilerle' notu yer aldı.

Resim

Resim

Uçak, malzemeler yüklendikten sonra Afganistan'ın başkenti Kabil'e gitmek üzere havalandı.

Afganistan'a gönderilen malzemeler arasında, 10 ventilatör, 10 oksijen regülatörü, 10 defibrilatör cihazı, 3 PCR cihazı, 10 nebulizatör, 30 bin tanı kiti, 50 bin cerrahi ve normal maske ile 25 bin atılabilir N95 maske ve ilaç yer aldığı bildirildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.