Türkiye'den AB'nin seyahat kısıtlamasına tepki

Türkiye'den AB'nin seyahat kısıtlamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Vatandaşlarımıza yönelik seyahat kısıtlaması konusunda yapılan bu yanlışlığın, en kısa sürede düzeltilmesini bekliyoruz" dedi.

Avrupa Birliği’nin seyahat kısıtlaması listesinden Türkiye’yi çıkarmamasına Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Basın brifingi sırasında konuya ilişkin bir soruya yanıt veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin alınan karardan dolayı hayal kırıklığı duyduğunu söyledi.

Hami Aksoy “Avrupa Birliği'ne (AB) zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kaldırılmasının tavsiye edildiği üçüncü ülkelere dair kabul edilen listede Türkiye’ye yer verilmemiş olmasından hayal kırıklığı duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında aldığı önlemlerin başarısının ortada olduğunu söyleyen Aksoy, "Başta Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası toplum tarafından örnek gösterilen bu başarının dikkate alınması ve kararın objektif kriterler temelinde verilmesi gerekirdi" diye konuştu.

Türkiye'nin salgın süresince uluslararası toplumla örnek bir dayanışma sergilediğini belirten Aksoy, "Salgın çerçevesinde Avrupa kurumlarıyla tam ve şeffaf bilgi paylaşımına ve iş birliğine devam edecektir. Vatandaşlarımıza yönelik seyahat kısıtlaması konusunda yapılan bu yanlışlığın, en kısa sürede düzeltilmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yarın Almanya’ya giderek Türkiye’nin Almanya’nın seyahat kısıtlaması listesinden çıkarılması konusunda görüşmeler yapması bekleniyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.