Türkiye'den Gannuşi'nin tutuklanmasına ilişkin açıklama

Türkiye'den Gannuşi'nin tutuklanmasına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta, Ennahda Partisi lideri ve Halkın Temsilcileri Meclisi eski Başkanı Raşid Gannuşi’nin tutuklanmasından endişe duyulduğunu açıkladı.

(Fotoğraf: Facebook / Raşid Gannuşi)

Türkiye, Tunus’ta, Ennahda Partisi lideri ve Halkın Temsilcileri Meclisi eski Başkanı Raşid Gannuşi’nin tutuklanmasından endişe duyduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, Gannuşi'nin tutuklanmasına ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

Tunus’ta, Ennahda Partisi lideri ve Halkın Temsilcileri Meclisi eski Başkanı Raşid Gannuşi’nin tutuklanmasından endişe duyuyoruz.

Toplumun farklı kesimlerini temsil eden siyasetçilere yönelik bu tür tasarrufların, Tunus’un toplumsal barışına fayda sağlamayacağını düşünüyoruz.

Tunus’ta demokratik geçiş sürecinin toplumun tüm kesimlerini içeren, geniş bir uzlaşı temelinde yürütülebildiği takdirde başarılı olabileceğine inanıyoruz.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de dost ve kardeş Tunus’un barış, refah ve esenliği için katkı sağlamayı sürdürecektir.

Gannuşi'nin tutuklanması

Kays Said yönetiminin çıkardığı yakalama emrinin ardından gözaltına alınan Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi tutuklandı.

Gannuşi'nin 48 saatlik gözaltı süresi boyunca sorgulanmasının ardından tutuklandığı bildirildi.

Nahda liderinin avukatı, "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak suçundan Gannuşi hakkında hapis cezası verildiğini" açıkladı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.