Türkiye'den İdlib'in güneyindeki çatışma hattına askeri sevkiyat

Türkiye'den İdlib'in güneyindeki çatışma hattına askeri sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib'in güneyindeki çatışma hattına askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib'in güneyindeki çatışma hattına askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Suriyeli yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, TSK'ya ait askeri bir konvoy Kefer Lusin bölgesinden Suriye'ye giriş yaptı.

Kaynakların belirttiğine göre, askeri konvoy yaklaşık 30 araçtan oluşuyor.

Kaynaklar, 7 tankın da bulunduğu askeri konvoyun Serakib-Maret el Numan yolu üzerinden İdlib'in güneyindeki çatışma hattına doğru gitmekte olduğunu belirtiyor. 

Muhalifler de bölgeye destek güç göndermişti

Türkiye tarafından desteklenen muhalifler de dün Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerden İdlib'in güneyindeki çatışmalara destek olmak amacıyla bölgeye askeri sevkiyatta bulunmuştu.

Öte yandan Türkiye'ye ait olduğu ifade edilen en az 2 insansız hava aracı da geçtiğimiz gece İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun yerleşiminin kuzeyinde keşif uçuşları yapmıştı.

Han Şeyhun yerleşimi ekseninde Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu ile muhalifler arasında dün geceden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rejim koalisyonunun, dün gece beldeye yönelik saldırıları muhalifler tarafından geri püskürtüldü.

Rejim koalisyonunun iki koldan Han Şeyhun'u ele geçirmesi durumunda TSK'nın Morek'te bulunan 9 numaralı gözlem noktası kuşatma altında kalmış olacak.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.