Türkiye'nin 9 ilinde 'IŞİD' operasyonu: 32 gözaltı

Türkiye'nin 9 ilinde 'IŞİD' operasyonu: 32 gözaltı

Yapılan açıklamada söz konusu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı ve polis tarafından düzenlenen ortak bir operasyonla gözaltına alındığını belirtti.

Türk güvenlik güçleri, sinagog ve kiliselerin yanı sıra Irak Büyükelçiliği'ne "saldırı düzenlemeyi planladıkları" iddia edilen ve "IŞİD ile bağlantılı" olduklarından şüphelenilen 32 kişiyi gözaltına aldı.

Anadolu Ajansı'nın ismi açıklanmayan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, aralarında "üst düzey IŞİD üyesinin" de olduğu iddia edilen üç kişinin de bulunduğu şüpheliler, Türkiye genelinde dokuz ilde şafak vakti yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

Ajans, söz konusu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı ve polis tarafından düzenlenen ortak bir operasyonla gözaltına alındığını belirtti.

Operasyon, polisin yeni yıl kutlamaları öncesinde Türkiye genelinde düzenlediği eş zamanlı baskınlarda 304 kişinin yakalamasından bir hafta sonra gerçekleşti.

IŞİD, 1 Ocak 2017'de İstanbul'da bir gece kulübünde yeni yıl kutlamaları sırasında 39 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırı da dahil olmak üzere Türkiye'de bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Kaynak: Mepa News, AP

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.