'Türkiye'nin Kuzey Irak'taki operasyonuna İran da destek veriyor'

'Türkiye'nin Kuzey Irak'taki operasyonuna İran da destek veriyor'

Türkiye’nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarında düzenlediği Pençe-Kartal Operasyonu’na İran’ın da katıldığı iddia edildi.

Türkiye’nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) topraklarında düzenlediği Pençe-Kartal Operasyonu’na İran’ın da katıldığı iddia edildi. Türk uçaklarının PKK’ya ait 81 hedefi imha ettiği bildirildi.

Kürt güvenlik kaynakları ve medya kanalları, Türkiye’nin Duhok kentinin İmadiye ilçesine bağlı Kani Masi beldesinde bazı bölgeleri bombaladığını aktarıyor. Operasyon kapsamında Kistiyan köyü yakınlarının hedef alındığı ve tarım bölgelerinin maddi hasara uğradığı ancak beşeri kayıpların yaşanmadığı belirtiliyor.

Kürt kaynakların aktardığına göre, Hac Umran ilçesine bağlı Alane bölgesine yönelik bombardımanda Türk uçakları ve İran Devrim Muhafızları işbirliği yaptı.

Irak basınına bilgi veren güvenlik kaynaklarına göre, İranlı güçler top atışlarıyla Bale Kayti, Deul Elan, Vekil Gezala ve Cebel Buz bölgelerini bombaladı, birkaç çiftçi yaralandı. İranlı güçler, Irak topraklarında faaliyet gösteren İran Kürt muhalefetini püskürtme gerekçesiyle yıllardır sınırın karşısında bulunan IKBY’deki Irak bölgelerini bombalıyor.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyine yönelik başlatılan Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında Irak hava sahasını ihlal etmesini kınadı. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan önceki gün yapılan yazılı açıklamada, “Türk savaş uçakları tarafından Irak hava sahasının ihlal edilmesini kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’ye ait 18 savaş uçağının, Sincar, Mahmur, Erbil ve Şirkat’a doğru uçarak Irak hava sahasını ihlal ettiği ve bölgedeki bazı noktaların hedef alındığı belirtildi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.