Türkiye'nin lojistik devi UN Ro-Ro Danimarkalı şirkete satıldı

Türkiye'nin lojistik devi UN Ro-Ro Danimarkalı şirkete satıldı

1994 yılında birçok Türk nakliyecisinin bir araya gelmesiyle kurulan şirket 950 milyon Euro'ya satıldı.

BloombergHT'nin aktardığına göre Danimarkalı DFDS tarafından yapılan açıklamada, UN Ro-Ro'nun 950 milyon euro karşılığında satın alındığı duyuruldu. 

Açıklamada U.N. Ro-Ro'nun son derece karlı bir şirket olduğu ve pazar payı itibariyle Türkiye'de en yakın rakibini ikiye katladığı belirtildi. 

Satış işleminin Türk, Avusturyalı, Alman ve İtalyan rekabet otorilerinin onayının ardından Haziran ayında tamamlanması öngörülüyor.

Şirket, UN Ro-Ro ile Akdeniz'deki varlığını genişletmek istiyor.

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan Un Ro-Ro'da 12 Ro-Ro gemisi bulunuyor. Türkiye ile Avrupa arasında 250 bin araç ile 2016 yılı itibariyle yüzde 35'lik pazar payı bulunuyor.

2014 yılında Esas & Actera konsorsiyumu tarafından satın alınan U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., Doğu Akdeniz ro-ro sektörünün önemli oyuncularından biri olarak öne çıkıyor.

UN Ro-Ro, 1994 yılında 48 Türk nakliyecisinin bir araya gelerek, Türkiye’den Avrupa’ya (İtalya’nın Trieste Limanı’na), denizyoluyla yük taşımacılığı yapmak amacıyla kurulmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.